Ο Λειβαθώνιος Αγώνας Δρόμου διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1989 από μια ομάδα νέων της Λειβαθούς.  Σκοπός του ήταν η ανάδειξη της θετικής πλευράς του αθλητισμού και πως μπορεί αυτός να γίνει τρόπος ζωής των νέων.

Την00920010 πρώτη εκείνη φορά, συμμετείχαν 35 νέοι και παιδιά από τα γύρω χωριά της Λειβαθούς.  Το 2013 μας βρήκε να γιορτάζουμε τα 25 χρόνια με την συμμετοχή 350 φίλων του θεσμού  και 218 δρομέων.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Λειβαθώνιου είναι  η καθιερωμένη μπλούζα του αγώνα, η οποία είναι διαφορετική κάθε χρόνο.  Προκειμένου να συμμετέχουν οι δρομείς στην διαδικασία των μεταλλίων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνουν μέλη του συλλόγου και έτσι να έχουν και την συλλεκτική μπλούζα.  Τα έσοδα που προκύπτουν, επιστρέφουν πάντα πίσω στην τοπική κοινωνία, μέσω έργων για την Λειβαθώ, με προσανατολισμό κυρίως στον Αθλητισμό.

Τα πρώτα χρόνια η διαδρομή άλλαζε και έτσι οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να ανακαλύπτουν καινούρια σημεία της Λειβαθούς.  Τα τελευταία χρόνια όμως, αφού καθιερώθηκε ο Λειβαθώνιος, αποφασίστηκε η διαδρομή να είναι συγκεκριμένη. Ωστόσο, όποιες αλλαγές και να έγιναν, ένα παραμένει σταθερό,  η χαρά που αντλούμε όλοι, παππούδες, γονείς, αθλητές και παιδιά την ημέρα εκείνη.  Σας περιμένουμε λοιπόν στην Ελιά του Μονόπολυ στα Μεταξάτα τον Αύγουστο να τρέξουμε όλοι μαζί!